MIJN VERHAAL

Hoop, vertrouwen, overgave

Ik nieuw

Mijn naam is Jessica; oprichtster van ‘The Native Feminine’, schrijfster, Vortexhealer en Women’s Healing Arts Teacher.

 

Vanaf mijn tienerjaren voelde ik intuïtief al wie ik wilde zijn. “Ik wil meiden en vrouwen helpen” zei ik vol overtuiging. Ik wilde iets bijdragen aan deze wereld en zocht het internet af naar opleidingen die aansluiting vonden bij mijn uitspraak. Ik had echter ook enigszins last van het fenomeen ‘FOMO’ en vond alles interessant. Dat ‘alles’ wat ik interessant vond was echter niet te vinden in een specifieke opleiding.

 

Ik vond het lastig om voor mezelf op te komen en had ergens in mijn leven geleerd dat ik me moest aanpassen om geliefd te zijn. En dus maakte ik vele malen keuzes die tegen mijn intuïtie ingingen.
Mijn brein kwam met zoveel positieve argumenten dat ik niet alleen mezelf, maar ook mijn buitenwereld overtuigde van deze ogenschijnlijke waarheid.
Op mijn twintigste kwam ik erachter dat ik hoog sensitief was. Ik herkende me in alle kenmerken. Het gaf erkenning en rust omdat ik eindelijk begreep waarom ik was zoals ik was. Mezelf de erkenning geven dat ik mijn leven anders in mocht gaan delen, deed ik echter niet. Ik moest en zou bewijzen dat ik alles alleen aankon.

 

Mijn lat lag altijd hoger dan goed was voor mij. Ik was een perfectioniste die vele ups en downs kende. Ik kon het ene moment gelukkig zijn en het andere moment een diep verdriet voelen. Ik hield niet van mezelf en had absoluut niet de tijd van mijn leven toen ik puber was. Om dit verdriet een plekje te geven ontwikkelde ik een eetstoornis genaamd het ‘Binge Eating Disorder’.

 

Bovendien was mijn zelfvertrouwen ver te zoeken en om die reden was ik genoodzaakt te stoppen met mijn studie. Hoezeer ik mijn best ook deed.
Het leidde me naar een ander pad. Het pad dat me in contact bracht mijn eigen zelfontwikkeling.
Waar velen op hun 19e  jaar studeerden en het studentenleven indoken, startte ik een opleiding tot NLP life coach.
Het bleek mijn springplank naar het pad der zelfontwikkeling. Na deze opleiding volgden andere studies gericht op coaching en gezondheid. Het maakte dat ik steeds meer laagjes afpeelde en diepere lagen van mijn Zijn bereikte.

 

Op mijn 28e maakte ik de eerste van een reeks van vijf Ayahuasca reizen. Een innerlijke reis die me de basis van mijn verdriet toonde.
Zo’n anderhalve maand na deze innerlijke reis, vertrok ik per enkele reis naar Australië en bezocht ik ook andere landen. Intuïtief wist ik dat ik wel even weg zou blijven. Het bleek een reis waarin ik nog meer van mijn ‘Zelf’ ontdekte en mocht loslaten. Een prachtige- en ook pittige reis waarbij ik erg veel alleen- en op mezelf was. Het waren die momenten die mijn onverwerkte verdriet kenbaar maakten. Begrijpen waarom het de heftigheidsgraad had die het had deed ik niet, maar het leek er sterk op dat mijn Ayahuasca reis een nieuwe wereld voor me had geopend.

 

Na ruim een jaar kwam ik midden in de winter terug naar Nederland. Een nieuwe zoektocht begon en na circa drie maanden draaide ik weer volop mee in de Nederlandse maatschappij.

Maar na verloop van tijd begon ik me ziek te voelen. Ik voelde veel zwaarte in mijzelf en de buitenwereld. Mijn werkplek werd energetisch steeds zwaarder te behappen en mijn lichaam fungeerde steeds vaker als een spons. Via mijn lichaam werd de zwaarte uitgewrongen die ik uit mijn buitenwereld oppikte.  Energieën die ik van anderen oppikte en energieën die het gebouw bewoonden maakten dat ik me diep ongelukkig kon voelen.

 

Ik bezocht ondertussen een vrouw die me Vortex healing gaf. Ze maakte me weer bewust van mijn gevoelige aard en bracht me in contact met onverwerkte emoties. Ze zei “je bent dit leven geboren met een depressie uit een vorig leven. In dit leven heb je een weg gevonden hiermee om te gaan. Ik kan je helpen dit los te weken en raad je aan hier dieper naar te kijken in een Ayahuasca sessie”.

 

Omdat ik me te vaak had ziek gemeld, werd mijn contract niet verlengd. Intuïtief voelde ik dit gelukkig al aankomen. Emotioneel stond mijn wereld op zijn kop omdat er geen einde leek te komen aan het verdriet en de heftige emoties die loskwamen. Ik had geen eetlust meer, viel af en sliep soms gaten in de dag.
Na herhaalde pogingen hier door middel van zelfheling en met het gebruik van tijd als de grootste heelmeester uit te komen, bleek er geen mogelijkheid dit zelf op te lossen en dus besloot ik een Ayahuasca ceremonie te boeken. Ayahuasca toonde me wederom een ervaring die de kern van mijn depressie zichtbaar maakte en liet me dit fysiek en emotioneel loslaten.

 

Na deze Ayahuasca ceremonie begon mijn helingsproces pas echt. Ik had inmiddels een nieuwe baan als sportcoach en verloor ook deze. Ik had niets meer te geven en kon niet anders dan me overgeven aan het proces. Ik moest rusten en herstellen en huilde tranen die uit mijn tenen leken te komen. Omdat mijn energieniveau en gemoedstoestand elk moment kon veranderen, leerde ik voor het eerst in mijn leven enkel en alleen aan mijzelf te denken.

We dragen allen ervaringen op onze ziel. Als mens maar zeker ook als vrouw afzonderlijk.

 

Ik ben sterker geworden door mijn proces en kan oprecht zeggen nu dankbaar te zijn voor alles dat ik heb mogen ervaren. Dat ik nu vrouwen bij hun helingsproces begeleid, les geef over holistische gezondheid voor vrouwen en healings en ceremonies verzorg, had ik me nooit voor kunnen stellen. En toch heeft de pijn op mijn pad me ertoe geleid dit te mogen uitvoeren. Ik hoop dat mijn verhaal je een sprankje hoop geeft want “Once you choose hope, anything is possible”…