Zelf liefde

Hoe stilte en creatieve overgave mijn leven laat stromen


Reset, dankbaarheid, overgave


Hoe stilte en creatieve overgave mijn leven laat stromen? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat het antwoord op deze vraag, pure overgave betreft.


Na een periode van stilte, reset en creatieve overgave omtrent het uitwerken van mijn workshops, zou dit HET moment zijn geweest om met de wereld te delen dat mijn workshops eraan komen.Het laatste weekend van april, drie weekenden in mei en een zaterdag in juni, zou ik mijn workshops ter gehore brengen in drie yoga & dans studio’s en op een yoga evenement. In een tipitent welteverstaan en, door de connectie die ik met het sjamanisme voel, werd ik compleet enthousiast van de tipitent die ik mocht bewonen.Echter, toen was het Corona virus daar. Je zou dan ook denken dat dit virus roet in mijn eten gooit. Het tegendeel blijkt waar omdat dit voor mij een periode van reset & creatieve overgave blijkt te zijn. Want met Moeder Aarde aan zet is het nu – meer dan ooit – leven met de dag. Beter gezegd, leven per moment van de dag. Alsof de wereld ons vraagt te resetten en te luisteren naar wat op dit moment het meest belangrijk is.


Terug naar de basisbehoeften van liefde, zorg, verbinding en voeding. Voeding voor lichaam, brein & ziel. Sommige dagen zijn energetisch heftig en velen van ons nemen dit energetisch waar. Het verdriet en de chaos van de wereld is voelbaar en voor hen die dit waarnemen uit dit zich in extreme vermoeidheid, onrust, voelbaar verdriet en/of een beschermingsmechanisme dat zich wenst te herpakken in de vorm van controle of een ogenschijnlijke grip op oude angsten die de kop opsteken.

We bewandelen allen ons pad en ik ben mij ervan bewust dat ik – in deze Corona tijden – een situatie heb gecreëerd die gemakkelijk en in rust is. Zo heb ik geen dierbaren om me heen die getroffen zijn door het virus en ben ik zelf gezond. Ik heb geen kinderen of een fulltime baan waar mijn energie naar uitgaat & waarbij van me gevraagd word te schipperen.

Nee, ik heb een dak boven mijn hoofd, voldoende voeding op elk vlak en mijn levenspad heeft me getraind om alleen te kunnen zijn. De enige baan die ik nu heb is het verzorgen van mijzelf, het schijnen van licht – mezelf tevens een reset gevend – en het opstarten van mijn eigen bedrijf ‘The Native Feminine’.
Op de achtergrond welteverstaan, uitzoekend hoe de (voor mij ingewikkelde) computer & altijd-vernieuwende-nooit-ophoudende-online-wereld werkt. De wereld die ik zo graag wenste te vermijden.

Maar nu moet ik wel, en dus ben ik deze periode gaan zien als een kans. Het motiveert mij om mezelf een iets hardere schop onder mijn billen te geven en door de weerstand heen te bewegen.

Ontdekkend dat aanreikingen exact op het moment komen dat ik het nodig heb, ontdekkend dat ik geleid word. De wijze-nde gidsen die altijd op de achtergrond aanwezig zijn duwen ons ALLEN liefdevol een bepaalde richting op.

En of dit nu een richting is waarbij de pijlen de andere kant op-wijze-n, je gevraagd word jezelf aan te kijken voor wie je daadwerkelijk bent, het je vraagt om je angsten aan te gaan of het je simpelweg vraagt om stil te staan, weet dan dit; de controle die je denkt te hebben is onecht.

Het leven leid en begeleid. Het leven reset. Transformatie en golven van verandering gaan simpelweg altijd gepaard met weerstand en onstuimigheid. Een ogenschijnlijk pijnlijk proces dat in de kern gevuld is met liefde. Omdat datgene dat op de achtergrond aanwezig is, weet wat er voor terugkomt.


Daarom vraag ik je lief mens, de controle ook zo nu en dan los te laten en de vertraging in te gaan waar dit kan. Adem, reset, wees dankbaar als je dit kunt zijn en ont-span. Want alleen dan is er ruimte voor flow…

Logo page loading

Geen reactie's

Geef een reactie