Vrouwelijke energie

De wijze vrouw, vrouwelijke energie en de sleutel tot zelfliefde


De wijze vrouw; helende krachten, zachtheid en heilige wijsheid.


De wijze vrouw in jou en de ontdekking van jouw vrouwelijke energie is de sleutel tot zelfliefde. Althans, als je het mij vraagt.


Maar in onze huidige maatschappij zijn we vergeten wie we ooit waren en hebben we ons zelfbeeld en ons ‘Zijn’ compleet afgestemd op het plaatje dat ‘het lichaam’ heet. Een buitenkantje waarin volop leven huist maar dat we behandelen als een platonisch plakplaatje.
Om je visie op jezelf enigszins te verleggen besluit ik je vandaag mee terug de tijd in te nemen. Zodat je mag leren dat er meer is dan het plaatje doet vermoeden. Het plaatje dat ‘vrouw’ heet.


Al sinds de prehistorie waren vrouwen helers. Tijdens Paleolithische tijden (de oude steentijd) werd de heilige vrouwelijke energie door de mensheid geëerd middels kunst, cultuur en ceremonies. En in culturen die de heilige vrouwelijke energie eerden, hadden vrouwen krachtige rollen als medicijn vrouw, helers, sjamaan of priesteres.


Culturen van over de hele wereld tonen tradities van vrouwen helers. Zij stonden tevens vaak bekend als ‘de wijze vrouw, de sjamaan, ‘the midwife’ of de kruidenvrouw. D.m.v. het werken met kruiden en speciale voeding, spirituele heling, massage, gebed, rituelen, dans en muziek hielpen zij de gemeenschap. Ook gaven zij boodschappen door die via dromen werden doorgegeven en hielpen zij kinderen geboren worden.
Zij observeerden de heilige cycli van de natuur, tijd en ziel en boden een totaalpakket aan helende ondersteuning. Van geboorte tot aan de dood: ‘from womb to tomb’.

Vrouwen back in the days kwamen tijdens moeilijke tijden, ziekte, menstruatie en geboorte bij elkaar.

Zij waren een niet te missen onderdeel van de gemeenschap en verkregen respect dankzij hun kennis en ervaring. De vrouwelijke helende kracht kent haar fundering vanuit een diepe connectie met de natuur en het menselijk lichaam.
Tevens werd vrouwelijke seksualiteit geëerd als een helende, vitale en integrerende kracht. Niet alleen omdat hiermee nieuw leven ontstond, maar ook omdat zij (en wij) erdoor in staat zijn om visionaire staten van bewustzijn en wijsheid te bereiken.

De heilige wijsheid van deze vrouwelijke genezingskunde is duizenden jaren lang overgedragen door- en naar vrouwen middels kunst, zang, verhalen, visies en dromen. Het was de wijsheid afkomstig van onze voorouders en moeder aarde. Van Noord-Amerika tot het oude Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika.


Pas de laatste duizenden jaren is de onderdrukking van de vrouwelijke helende kracht in gang gezet; met tijden erg gewelddadig. In de Middeleeuwen zijn er in Europa duizenden of mogelijk zelfs miljoenen vrouwen vermoord, en is de wijsheid van ‘the wise woman’ omtrent elke vorm van natuurlijke heling verloren gegaan.

Tijdens de heksenjacht periode werden de helers en ‘the midwife’ als meest verschrikkelijke heks weg gezet omdat zij heling verschaften buiten de door de kerk goedgekeurde mannelijke doktoren. ‘The wise woman healers’ bevatten namelijk traditionele kennis over kruiden om zwangerschap te voorkomen of de zwangerschap te onderbreken. Mogelijkerwijs heeft deze kennis ertoe geleid dat de vervolging van de “heks” in gang werd gezet. Enkel omdat het in strijd was met de doctrine van de kerk.

Deze gebeurtenis in de geschiedenis maar zeker ook de kennis, de verhalen en de lessen van onze wijze- in dit geval vrouwelijke- voorouders liggen nog wel degelijk opgeslagen in ons DNA.

We mogen ons nu weer herinneren hoe we deze oeroude kennis opnieuw in ons lichaam, hart en ziel opnemen. Zo kunnen we weer opnieuw beleven dat we ons leven zelf creëren en een mini universum in het grote universum zijn.

Vrouwelijke, helende kunsten zijn ontworpen door de natuur en de ziel om ons hogere bewustzijn te bereiken. En wanneer we dat bereiken veranderen we direct onze verhouding met onze voeding, onze planeet, ons lichaam en ons zelfbeeld. En dat nieuwe leven is het geboorterecht van ons allen, of je nu man of vrouw bent.

Dus kijk naar je plaatje en realiseer je dat er ook in jou een stroming aan liefde, ongekende kracht en wijsheid ligt. Weet: je bent een plaatje maar je bent je plaatje niet.

Meer weten? Klik ook eens op deze link:
https://www.huffpost.com/entry/forgotten-women-witches-h_b_859230?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAANyPdmYX-BRSL-JESNiv4g0eR4LQUMQ-1Q9z4BxTaUtrP5Vo-mLEmULHV–dpMvzuynvCKSXJW9UUhZHu7i97bnjdZuELw2pQcR_KmXP9cr5fY3sffwNOp1RpgN212gAlFEAlEWOP3QU69wUsmLOrgLKBAwDg5u4ACDZWe_fbrlC

Logo page loading
Geen reactie's

Geef een reactie