A Native Feminine's path of healing

A Native Feminine’s path of healing

HELEN VAN DE VROUWELIJKE OERWOND EN HET OPHALEN VAN ZIELSDELEN;
MIJN LEVEN NA SEKSUEEL MISBRUIK

Voor hen die mij nog niet kennen, mijn naam is Jessica Helena Maria van Lieshout. Ze noemen we ook wel Jess. Voor vreemden ben ik Jessica.
Een healer, een seaker en een visionair zijn onderdelen van mijn Zijn. Ik ben hier om de wijsheid terug te brengen en te schrijven over alles dat mij bezield. Over de wijsheid die we vergeten zijn; de wijsheid achter onze intuïtie, de wijsheid van ons eigen helend vermogen en de wijsheid van een onvoorwaardelijke liefde die door ons allen heen beweegt.

Meer dan ooit ben ik mij bewust dat ik mijzelf nu open op een nieuwe manier. Een manier die nog niet iedereen zal kunnen horen. Dit is kwetsbaar maar voor het eerst volledig veilig en oké; dit is wie ik ook ben. Ik ben een schrijfster en als schrijfster ben ik over alles open en eerlijk. Dit is mijn gegeven taak.

A NATIVE FEMININE’S PATH OF HEALING
http://www.thenativefeminine.nl/blogs

Ik ben een oude ziel, een vrouw. En haar ben ik in vele levens geweest. Levens die ik via innerlijke reizen met de truffel, de paddo en dmt heb mogen zien, opnieuw heb mogen beleven en vooral heb mogen helen.

Er zijn veel levens geweest waarin ik slachtoffer was en ik voel een diepe verbinding met ‘de verboden vrouw en haar vrouwelijke wond’; een verhaal over de geschiedenis van de vrouw, geschreven door Pamela Kribbe en gechanneld door Maria Magdalena.

Zo heb ik meerdere levens waargenomen als slachtoffer van seksueel misbruik, de Tweede Wereldoorlog, verkrachting en moord. En hoezeer ik na meerdere innerlijke reizen ook verlangde naar een reis vol geluk en de meest prachtige ontmoetingen met de meest mooie wezens, in elke innerlijke reis beleefde ik opnieuw de pijn van het slachtoffer. Ik liet het verdriet van deze pijn dan los via diepe tranen, energetisch overgeven en een daadwerkelijk overgeven. Ik liet ook los via mijn darmkanaal, bloedingen vanuit mijn baarmoeder, via gapen en zelfs niezen. En soms zelfs door onuitputtelijk keihard te lachen tot de energie eronder vrijkwam en zich liet helen via mijn tranen.

Natuurlijk heb ik ook in mijn kracht gestaan. Ik heb een leven beleefd als- (of met) Jeanne d’Arc (dit houd ik nog even open) en heb gestreden voor de vrouwenrechten en tijdens mijn bezoek aan Parijs heb ik tot in mijn kern gevoeld dat ik in deze prachtige stad heb gewoond.
Ik heb de Sjamaan in mij ontmoet en een leven als Koningin geleefd. Ik ben een Spaanse vrouw geweest, ben een heilige prostituee geweest en heb mijn seksualiteit gedeeld met meerdere mannen; een seksuele energie die ik inzette voor heling van de man.

Er zijn duizenden één meer levens geweest. En natuurlijk ben ik ook dader geweest want weten wie je bent kan alleen wanneer je beide kanten van de medaille hebt ervaren.
Het is mij inmiddels duidelijk dat ik het pad bewandel van een vrijgevochten vrouw die recent haar stem terug heeft gevonden, en voor het eerst bevrijd is uit de vicieuze cirkel van het slachtofferschap. Een rol die ik enkel en alleen kon loslaten door iets te erkennen: het gegeven dat ik ook in dit leven seksueel ben misbruikt.

Het is voor het eerst dat ik dit op papier zet en via the world wide web deel. Het is tevens voor het eerst dat ik schrijf vanuit deze energie. De energie van een wijsheid die door me heen lijkt te praten.

De ervaring van het seksueel misbruik is een ervaring die ik heel, heel diep had weggestopt. Een ervaring die verstopt zat onder lagen boosheid, intens verdriet, eenzaamheid en ontkenning van mijn Zijn. Een flinke muur om mijn hart gevuld met onbewuste gevoelens van schaamte, schuldgevoel en een diepe twijfel over mijn eigen kunnen. Een verwarring over mijn eigenwaarde; mijn bestaansrecht.
Een diepe twijfel die veroorzaakt werd in dat ene moment. Een diepe afdruk van verwarring over wat ik dan waard was en niemand in mijn leven die echt dichtbij kon komen.

Het is niet gemakkelijk om dit te schrijven. Ik twijfel zelfs nog of ik dit wil publiceren. En zelfs nu nog rolt er een traan over mijn wang. De ervaring ligt achter me en de storm die deze vergeten gebeurtenis heeft doen opwaaien ook. Ik ben erdoorheen en ik ben me ervan bewust dat werkelijk waar alles met een reden gebeurt.
We hebben allemaal ons rugzakje dat geleegd, geheeld en getransformeerd mag worden. We maken dingen mee die we niet willen, maar ons opleiden tot wie we bedoeld zijn te Zijn.

Een van de redenen waarom ik dit deel is omdat ik opmerk dat we in dit leven niet geleerd zijn om te gaan met pijn, verlies en de dood. De dood in de breedste zin van het woord. De dood van een patroon, de dood van controle, de dood van een relatie of de dood van een geliefde.

In mij creëerde een langdurig proces van heling een gevoel van falen, onmiddellijk gevolgd door de drang om het leven weer bij de hoorns te vatten en vanuit een positieve mindset door te zetten. Maar wat we ons mogen beseffen is dat er geen tijdsbestek of kader is voor de duur van heling. De tranen zijn er om je te reinigen en het even-niet-voor-elkaar-hebben is onderdeel van het proces, net als de boosheid en alles wat er bij je proces komt kijken. Want net als dat de winter plaatsmaakt voor de lente, zo zal ook jij je op een dag weer energieker, krachtiger en gemotiveerder voelen.

De andere reden van deze openheid is om alle andere meiden, jongens, mannen en vrouwen die dit hebben meegemaakt- of momenteel midden in (ander) helingsproces zitten- een blijk van erkenning te geven. Dat wat je nu meemaakt en uitwerkt is er om je te helpen en ook jij zal je kracht op een dag opnieuw vinden.

Tegen jullie- en ieder ander die in een helingsproces zit wil ik zeggen; weet dat je niet alleen bent, er een einde komt aan de pijn en er licht is aan het einde van deze ogenschijnlijk oneindige tunnel.
Door de vele healers die er op mijn pad kwamen en een afsluiting van elk verleden, ben ik nu krachtiger, leniger en energieker dan ooit. Geen fysieke blokkades meer, geen intens pijnlijke menstruatie meer en geen gesloten hart meer.

Verbind je met mensen die je liefhebt, je onvoorwaardelijk bijstaan en bij wie jij je volledig veilig voelt. Zoek naar de mensen die je hierbij mogen helpen en durf tevens alleen te zijn. Je krijgt altijd wat je aankunt!
Zelfs in de ‘most dark period of the soul’ word je begeleid en gesteund. Het is deze ‘dark period of the soul’ die je helpt krachtiger te zijn en jou opnieuw in je licht geboren laat worden.

Lief mens, wees lief voor jezelf.

Logo page loading
Geen reactie's

Geef een reactie